Ledelse 5: dårlige ledere.

Jeg har med interesse studert forskjellige ledere gjennom en årrekke, både i bedrifter og i lag/foreninger . Det jeg har sett er hvor stor betydning en dårlig leder har på arbeidsmiljø og resultater. Det samme gjelder for en «vanskelig» ansatt. Men det skal jeg skrive om i en senere blogpost.

Tilbake til dårlige ledere. Hvilke tegn skal man se etter? Jo, det viktigste og farligste trekket en kan legge merke til, er ledere som bærer preg av å være «leder». De glemmer å være seg selv, og er mere opptatt av å «gjøre en god figur».  En figur de selv mener er betydningsfull for å være leder. Slike mennesker er vanskelig å komme i kontakt med i en samtale. De har fjernet alle sine antenner og kommuniserer bare fra seg og ut. Den andre vegen er blokkert. De har mistet store deler av sin sosiale inteligens og empati er «borte vekk». Slike ledere egner seg ikke til å ha personalansvar, eller for den sakens skyld ansvar for noe som helst.

En annen viktig egenskap en god leder skal ha, er en god porsjon humor. Jeg har opplevd ledere som mener at humor er synonymt med useriøst. Slå den!  Slike ledere kan til nød godta at de ansatte har godt humør; men å strekke seg til å ha det moro på job er å gå for langt. Dette er farlige ledere. Se opp for slike! De har ikke forstått sammenhengen mellom det å ha det moro, og kreativitet. Jobber man med tjenesteleveranser, kan jeg garantere at en ansatt som har det moro på job, også gir bedre kvalitet på tjenesten.  Mer om dette med humor i en senere blogpost. Nå får det holde for denne gang. 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Ledelse 5: dårlige ledere.

  1. isene sier:

    Veldig bra poenger. Det er kun ved å være seg selv at en kan vise en annen empati og respekt. Det er kun når en er seg selv at en har sin personlige integritet og selvrespekt intakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s