Ledelse 4: humor og mennesket i sentrum.

I mine tidligere ledelse-blog-poster har jeg hatt et fokus rundt lederen som sådan. Denne gangen blir det et blikk på utfordringene en leder står ovenfor i dagens teknologisamfunn, og også mest retta mot arbeidslivet kontra lag/foreninger.

Slik jeg ser dagens situasjon er det et spørsmål om verdivalg. Ledere bør bevege seg fra produksjon og teknologi i sentrum, til mennesket i sentrum! I arbeidslivet bør ledere prioritere menneskene og prosessene, og ikke være låst i en tekning rundt økonomi, mål, rutiner, arbeidsinstrukser, lover og regler. Det å ha tillit til de ansatte, og samtidig skape et miljø med 100% ansvar, vil resultere i en utvikling i riktig retning! Ledere som ser ansatte som brikker i et system, glemmer at det er snakk om mennesker i et nettverk. Enhver organisasjon må også ha basis i et sosialt felleskap. Kompetanse, målsetting og resultater er ikke nok.

Og så til en av mine kjepphester. Humor er en viktig byggesten i et hvert arbeidsmiljø. Noen ledere har en forskrudd holdning til humor og sammenligner det med useriøsitet. Hvor feil kan man ta! Her presenterer jeg 6 påstander  om humor:

  • Humor øker evnen til å takle kriser, problemer og usikkerhet.
  • Humor reduserer sykefraværet. En god latter forlenger livet.
  • Humor øker organisasjonens prestasjonsnivå og læringsevne.
  • Humor i organisasjonen reduserer turnover. En glad medarbeider sier ikke opp.
  • Humor i organisasjonen øker motivasjon og kreativitet.
  • Humor i organisasjonen styrker den eksterne profilen.

Det må være plass til humor og medfølgende arbeidsglede! Hvorfor? Fordi det er lønnsomt økonomisk og sosialt.  Å oppnå gode resultater er ikke et mål, men en konsekvens av et godt sosialt arbeidsmiljø med naturlig plass til en god porsjon humor.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s