Folk sliter med utgiftene her i landet; eller er det syting?

Nå klarer jeg ikke å være stille lenger. Her kommer en subjektiv spiss-formulering fra meg.

Media strømmer over av reportasjer om at folk klager og syter over høye strømpriser, høye drivstoffutgifter, høye boligpriser, dyre dagligvarer, m.m. og legger skylda på dagens regjering. Til tross for dette bestilles det bl.a. syden-turer over en lav sko og det ligges i kø for å få kjøpt usansynlig dyre viner. Dette henger ikke helt på greip og jeg velger å kalle det syting. Med bakgrunn i bl.a. krigen i Ukraina, og forholdene folk lever under der, har vi det VELDIG BRA her i landet. Samtidig forstår jeg at det er en del som sliter økonomisk. Men anstrenger man seg nok i å ha fokus på eget forbruk?

Det som er trist oppe i det hele er klaginga på dagens regjering. En regjering som jobber alt de kan for å reversere all den urett og tull den forrige regjeringa stelte i stand. Vi hadde en «blåruss-regjering» som gjorde sitt ytterste for å ødelegge landet vi bor i ved bl.a. den 100% idiotiske kommunereformen, som resulterte i bl.a. missforsteret Viken. Er det mulig?!!! Og det totale idioti er å slå sammen gode gamle Hedmark og Oppland til Innlandet. Hvor er da Utlandet? (ha-ha-ha) Fortsatt snakker folk som bor i dette området om at de egentlig er fra Hedmark og /eller Oppland.

Forrige regjering klarte også det kunststykke å tillate f.eks. innførsel og bruk av el-sparke-sykkel. En dings vi ikke har bruk for og som på alle måter er unyttig. For ikke å snakke om alle skader og uhell dette medfører, og i tillegg forsøpling ved at man bare forlater dingsen når batteriet er tomt.

Så ser jeg i media at det klages over at det er så dyrt å være med på idrett, og at dette skal være regjeringas skyld. Ja vel. Da er man tydeligvis ikke klar over at «blåruss-regjeringa» gjorde sitt ytterste for å begrense folks mulighet til å delta i bl.a. idrett ved å begrense lag og foreningers mulighet til å få tilbake moms. Forrige regjering begrenset moms-kompensasjon til å være 70-80 % av momsen. Heldigvis har vi nå fått en regjering som forstår betydningen av dette og har sørget for at man nå får tilbake 100% av moms-utgiftene. Så hvis det er for dyrt å delta i idretten så må lag og foreninger redusere kontingenter, treningsavgifter o.l. i tråd med dette. Det blir for enkelt å legge skylda på dagens regjering.

Når det gjelder høye strøm-priser bør man sette seg inn i alle de forpliktelser og tiltak som forrige regjering ødela landet vårt med. Dagens regjering jobber nå for å begrense skadene dette har påført «vanlige folk» ved å reversere en god del av disse «feil-skjærene» fra forrige regjering.

Jeg har sagt «i alle år» at når «blå-russen» kommer til makta er det kun økonomi det tenkes på. Man sitter med kalkulator og regner seg fram til «flotte» løsninger hvor kun økonomi har fokus. De klarer ikke å «se hele bildet». Det er litt mere sammensatt enn kun økonomi.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s