Ledelse 8: behandling av e-post

La oss gå så langt tilbake i tid at vi er før e-post ble vanlig i bruk. Den gang skrev vi brev til hverandre med «penn & papir».

Normalt skrev vi brev til en bestemt person og ikke mange på en gang, slik vi kan med e-post. Da var innholdet i brevet tiltenkt mottaker og ingen andre. Man skrev også personlige kommentarer og betraktninger som spesifikt var ment kun at mottaker skulle lese. Selvfølgelig kunne mottaker vise brevet til andre, men det var ikke normal adferd å lage kopier av brevet for deretter å sende det til flere andre som mottaker kjente, uten å ta hensyn og respektere, at den som opprinnelig hadde skrevet brevet ikke hadde noe slikt i tankene da innholdet ble skrevet. Brevet var ment som en personlig skriftlig ytring fra en person til en annen, og at det stoppet der.

Man skulle tro at den samme adferden skulle gjelde når vi benytter e-post, men slik er det dessverre ikke. Har du noen gang skrevet en e-post til en annen person, og i innholdet skrevet personlige kommentarer og betraktninger, som kun var tiltenkt mottaker? Og hvordan oppleves det da, at denne e-posten videresendes til mange andre med alt innhold, og at du også kanskje er en av mottakerne? Dermed er innholdet, som var tiltenkt mottaker, lettvint og ufint spredt rundt omkring, og du framstår på en måte «avkledd». Enda mer respektløst er det når mottaker videresender e-posten med alt innhold til mange andre, uten at du er klar over det. 😦

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s