3D-tann

Jeg har fått min første tann som er printet på en 3D-skriver!

I går var jeg hos tannlegen og skulle sette på en krone på en «utslitt» jeksel. Det har jeg gjort tidligere med andre tenner og har opplevd at dette blir gjort over flere timeavtaler hos tannlegen, da kronen skal lages/tilpasses. Men slik er det ikke lenger!

Da tannlegen, på en rutinekontroll, ga meg beskjed om at jeg burde ha krone, sa han at: «Jeg setter av 1,5 time, slik at vi får gjort alt ferdig.» Flott tenkte jeg, men hvordan kan alt bli gjort på en gang?

Vel; løsningen kom altså i går. Med en avansert «PC» med 3D-modelerings-software og tilhørende skanner/kamera, overførte han min tanngard til dette systemet, etter at tanna var slipt ned og klar for krone. Når tannlegen var fornøyd med krona han hadde laget i 3D-softwaren, sa han: «Ja, da printer vi ut krona! Kom, så kan du få se hvordan det foregår.»  Og for en IT-mann var dette ganske interessant å se. «Printeren» ble matet med en porselens-sak, som var utgangspunktet for krona. Så startet «utskriften». Med vannavkjøling/spyling inne i en lukket plastboks, jobbet to små borr med porselens-saken og etter ca. 7 minutter var krona ferdig «printet» og kunne monteres i min munn. 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s