Hvorfor det? (nr.3)

Jeg fortsetter med dette neste blog-post i «Hvorfor det?»-serien.

Bakgrunn: Trond Viggo Torgersen har i flere år hatt et program på NRK TV som heter «Hvorfor det?». Det har inspirert meg til å reflektere over noe jeg kunne ha spurt Trond Viggo om i hans program.

Dette er saken:
Hvorfor er det slik at en del mennesker trekkes mot å ta leder-verv i styrer i bedrifter, lag og foreninger? Hva er motivasjonen, drivkraften, etc.?

En del, om ikke de fleste, er godt egnet til slike verv og de legger ned et godt stykke arbeid for «flokken» de skal lede.

Så har vi mindretallet. De som aldri skulle vært leder av «noe som helst». Destruktive mennesker, uten empati og i varierende grad psykopater. I bedrifter kan dette resultere i at slike syke mennesker ødelegger grunnlaget for et godt arbeidsmiljø ved å bedrive ufine hersketeknikker, så splid blant de ansatte og komme med påstander uten rot i virkeligheten. I ytterste konsekvens kjører slike mennesker bedrifter i grøfta og de ansatte mister jobben sin. Pass deg for slike! Med sin psykopatiske adferd er de dyktige til å finne allierte ved å bruke sin falske sjarm og komme med løgnaktige påstander.

Så da står jeg igjen med mitt spørsmål: «Hvorfor det?»

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s