Hengekøye-tur på Omholtfjellet/Skrim.

Vi har valgt å «henge» oss på trenden med hengekøyer, og i forrige uke tok vi en hengekøye-tur på Omholtfjellet for å teste det ny-innkjøpte utstyret. Hengekøye, snorer og myggnett.

Her er vi i starten på turen og klare for å oppleve hengekøyas forunderlige verden. Helt ukjent «terreng» for oss, da vi har brukt telt eller ligget under åpen himmel.

Vi fant en flott plass ved Krokvann. Fine berg rett ut i vannet og tilstrekkelig med trær å montere hengekøyene i. Før vi skulle montere hengekøyene tok vi litt mat og en «pust i bakken».

Og slik ble leiren da vi var ferdige. Fine trær å knyte fast hengekøyene i. Mygg-nettet var greit å montere og villmarks-duker som tak, skulle vise seg å være nyttige.

«Utsikten» fra hengekøya var upåklagelig i solnedgangen. Den første natta i hengekøye ga oss noen erfaringer. Det ble ikke mange sammenhengende timer med søvn. Det er avgjørende å ha et godt og stivt liggeunderlag under soveposen. Vi brukte for mjuke underlag, og det var ikke optimalt. Det er også viktig å ikke ligge for langt opp i den ene enden med hodet. Da får man en litt plagsom vinkel i nakken. Det er bedre å ta beina opp i den ene enden og heller ligge litt «flatere» med hodet. Det er også viktig å sikre duken over køya, slik at snorene er stramme. Ellers blafrer den og lager plagsom lyd hvis det blir vindvær. Og det ble vindvær.

Det var trivelig å våkne i hengekøya å se ut. Først ble det soloppgang og deretter kom det ei lita regnskur. Derfor var villmarksduken god å ha.

Siden vi hadde en flott leirplass inntil vannkanten og vi hadde fått litt regn på morgenkvisten, var det ikke noe problem å lage en liten varme til frokosten. Medbrakt stormkjøkken gjorde at vi enkelt lagde middag kvelden i forvegen og varm frokost med en slags havregrøt+frokostblanding. 🙂

Alt i alt ble det en vellykka første tur med hengekøyer og det frister til gjentakelse.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hengekøye-tur på Omholtfjellet/Skrim.

  1. Kari Nylund sier:

    Dere er spreke til å ta dere ut! Artig å lese om hengekøye-erfaringer. Det blir nok flere slike turer med det fine utstyret! På årets ønskeliste står nye, stivere liggeunderlag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s