Korona-app.

Det er av og til slik at jeg blir kraftig provosert av «saker & ting» i media. Nå har det dukket opp en slik sak. Heldigvis «går det fort over». 🙂

Men til saken. Vi har for tiden en korona-pandemi. I den anledning lanserte myndighetene en app i går. En app kalt «Smittestopp».

Jeg hørte app’en omtalt i media og tenkte at dette er for godt til å være sant. Før jeg reflekterer videre og øser ut av meg min aggresjon vil jeg poengtere at intensjonen fra myndighetene er god. Men ærlig talt: ER VÅRE MYNDIGHETER SPONSET AV PRODUSENTENE OG LEVERANDØRENE AV SMART-TELEFONER!??!!!

Jeg klarte ikke la være, så jeg tenkte at dette må jeg bare se om medfører riktighet. Så jeg lastet ned app’en «Smittestopp» og fulgte installasjons-instruksjonene helt til mine misstanker ble bekreftet. Etter flere steg i installasjonen kom jeg til spørsmålet jeg ante at lå og lurte «i buskene».

«Vil du tillate å skru på steds-tjenester?» Akkurat! Der kom det! Det å skru på steds-tjenester er jo en totalt uinteressant funksjonalitet, men det mest betenkelige er jo at dette er den klassiske «batteri-spiseren». Jeg har hatt smart-telefon i mange år og har hatt stor glede av den, men å ha steds-tjenester slått på har jeg holdt meg langt unna. DEN SPISER BATTERI!!!!

Derfor lurer jeg på om våre myndigheter har inngått avtaler «på bakrommet» med produsentene og leverandørene av smart-telefoner? For å få en smart-telefon til å ha lengst levetid er det om å gjøre og minske behovet for å lade i tide og utide. Med steds-tjenester slått på spises batteri-kapasiteten meget raskt. Og med det hyppigere og hyppigere behov for lading; og til slutt: «jeg må ha ny mobil».

Så til myndighetene våre tenker jeg: «Godt forsøk, men fra meg er dette terningkast 1».

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s