Bakerovn.

Endelig!

I løpet av det siste året har vi endelig fått restaurert bakerovnen vår. Da vi flyttet hit til Dalen i 1985 var både rommet og ovnen preget av tidens tann.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er vi i gang med å fyre opp ovnen. Ca 60 cm tørr-gran-ved benyttes. Den må hånd-klyves og det trengs et godt trillebår-lass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter at glørne er raka utover holder ovnen mer enn 500 grader, så døra må stå oppe litt til varmen blir passe. (250-300 grader)

 

 

 

 

 

 

 

 

Baker’n gjør klar brøda til grisling og steking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det bare å grisle brøda, før glørne tas ut og steikinga kan starte.

Moro! Og så gode brøda blir da gitt. Det er noe annet enn kjøpebrød.

Ovnen tar ca 20-23 brød om gangen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Bakerovn.

  1. Kari Nylund sier:

    Gratulerer med spennende ny-investering! Gleder meg til smaksprøver! Hils så mye til bakstekjerringa!

  2. Henrik o Marika sier:

    Vilken tillgång på Dalen – måste bli världens bästa pizzor också
    Många kära hälsningar från Marika o Henrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s