Uten dekning

FERIE!! Jeg har ferie i dag. En hel dag med fritid. Fredag 9.oktober 2015 ligger der ubrukt, som et blankt ark som ingen har skrevet på enda.

Folk har sine subjektive oppfatninger av hva ferie er og hva man skal bruke den til. Jeg har selvfølgelig min: Gjøre noe fullstendig annet enn ellers. Og jeg har ikke behov for å reise, som mange gjør; gjerne langt vekk. Jeg kan til og med feriere hjemme. Tenk på det!

Men, i dag har jeg en plan om hva ferien skal brukes til: Rydding av skiløype i Vindfjelltraktene! Å, så kjedelig, er det nok mange som tenker. Men for meg er dette bl.a. en av de beste måtene å benytte en feriedag. Dra til skogs, nyte høstværet og stillheten, bruke kroppen til noe samfunnsnyttig og UTEN DEKNING. Uten dekning? Er det mulig? I det hektiske og stressa samfunnet vi har fått, er det altfor mange som har blitt digitale slaver og som ikke ser hva dette gjør med oss.

Men i dag skal jeg være i et skogsområde hvor det ikke er mobil-dekning. I hele dag! Ja, men hvis det skjer noe, vil vel noen tenke. Sikkerheten er ivaretatt ved at jeg har med meg sikringsradio med egen alarmknapp direkte til AMK-sentralen. Når en driver og jobber med ryddesag og motorsag langt avgårde i områder uten dekning, er sikringsradioen en nødvendighet.

Jeg smører med meg godt med niste, pakker bilen med nødvendig redskap, olje og bensin og setter kursen for skiløypene i Vindfjelltraktene. Og for en flott dag det ble! Jeg rusler rundt i skiløypene i min egen verden, med ryddesaga i god-lune og skjærer ned småbusker og kratt, slik at skiløpere til vinteren kan nyte godt av rydda løyper. Og jeg tar meg gode matpauser ved blikkstille vann og koser meg med bål og ny-stekte brødskiver. Og selvfølgelig en kaffetår. Livet er godt. 🙂

Og etter hvert som dagslyset begynner å svinne, må jeg sette kursen hjemover. God og sliten, etter en dag UTEN DEKNING, smaker det med en dusj, litt mat, fyr i ovnen og en malende katt som har bygd opp en god porsjon selskapsbehov i løpet av dagen. Og jammen kom det ikke ei god kone hjem også; sliten og utbrukt etter en dag på jobb.

Så mitt råd til alle er: Prøv en dag UTEN DEKNING og se hva som skjer. 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s