Ledelse 14: Kompleksitet eller kritiske hendelser

En vanlig arbeidsdag… Du har planer om å utrette en rekke arbeidsoppgaver, men slik gikk det ikke. Utsettelser, avbrytelser, uforutsette ting gjør at du til slutt kan tenke: ”Hva hadde jeg tenkt å gjøre i dag, hva fikk jeg gjort?” Du har møtt de ”kritiske hendelsene” som ofte dominerer arbeidsdagen vår.

Hvorfor blir det slik? Vi har problemer med å sette grenser, si ja og nei. Har dårlig selvinnsikt/kontroll. Utsettes for manipulering. Uforutsette ting skjer. Andre har manglende respekt for vår arbeidssituasjon. Vi tar for mye/lite ansvar. Vi fratar andre ansvar. Dårlig ledelse nivået over deg. Forskyvninger/forsinkelser i arbeidsoppgavene våre, fører til nye forsinkelser. En ond sirkel. Noen får utført sine oppdrag, andre ikke. De som maser mest, eller har mest makt oppnår mest.

Arbeidsoppgaver er dominert av kritiske hendelser, men vi ser det ikke. Hver gang du opplever stress og frustrasjon, har du møtt de ”kritiske hendelsene”.

Mulighetene ligger der, nydelig kamuflert som problemer. Systematiserer vi de ”kritiske hendelsene” vil vi se mønster som vi kan endre/forbedre.

Kritiske hendelser skyldes oftest manglende helhetstenkning. Den ene handa vet ikke hva den andre gjør.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s