Et Pinåsløp blir til.

Dette er historien om hvordan et Pinåsløp blir til.

For at Pinåsløpet skal bli Pinåsløpet, slik de fleste kjenner det gjennom de siste åra, er det en del som må på plass og som må klaffe. Det er ikke alt jeg kan styre eller kontrollere, så en del blir til som en følge av tilfeldigheter, andre personers valg/avtaler, m.m.

Pinåsløpet er et samarbeid mellom Svarstad IL og Lardal o-lag.

Etter at årets løp er gjennomført og etterfølgende oppgaver og evaluering er gjennomført, tar jeg pause fra Pinåsløpet en 3-4 uker. Men så er det tid for planlegging av neste års arrangement. Gjennom de siste åra har jeg opparbeidet meg en grei prosjektplan bestående av 168 små og store aktiviteter med tilhørende deloppgaver.

Det første som skjer er å bestemme løpsdato, og deretter legge den inn i terminlista. Da er målet bestemt!
Så er det å inngå avtale med noen som kan ta seg av resultatservice og tidtaking. De siste åra har løpet benyttet elektroniske deltagerbrikker for å ta tida. I tillegg til slutt-tida har vi satt ut 3 mellomtids-stasjoner.
Neste aktivitet, er å begynne arbeidet med å skaffe kjente utøvere til å komme og delta. De siste åra har dette vært landslagsutøvere i langrenn og skiskyting. Dette er en oppgave som pågår helt fram mot løpsdatoen, og med mest jobb i mars/april/mai ifm avslutningen av langrennssesongen. Takket være god kontakt med noen av utøverne, har dette arbeidet blitt enklere med årene. Men det er ingen selvfølgelighet at noen i det hele tatt har anledning og/eller er skadefrie.

I januar/februar starter jeg arbeidet med å skaffe sponsorer. Dette er en lang prosess, som i værste fall kan pågå fram mot løpsdatoen. Det viktigste er, så tidlig som mulig, å få på plass en del sponsorer, slik at arrangementet har økonomi til å skaffe kjente eliteutøvere.

Så følger en del større og mindre oppgaver slik som f.eks.: oppdatere nettsida med årets info, lage innbydelse, inngå avtale med Røde kors og lege, sjekke om mer premier og annet må kjøpes inn, sende ut pressemeldinger med håp om omtale og mediadekning.

I mai/juni er det tid for å begynne arbeidet med å skaffe funksjonærer. De siste åras arrangement har resultert i en stabil og erfaren funksjonærstab.  Konsekvensen er en «luksus-situasjon» ved at de fleste, om ikke alle, sier ja hvert år til å bidra. Kjempebra! Takk til alle dere. Totalt er det behov for 40-50 funksjonærer på løpsdagen. I samme tidsrom sendes innbydelse ut til klubber og lag, og i tillegg en del enkeltpersoner.

I månedsskiftet juni/juli blir hele løypa slått med ryddesag. Dette gjentas uka før løpet. Her er ryddasaga i aktivitet nede i Romsdalen.

Pinåsløpet har sin arena på dyrka mark hvor det er grassproduksjon. Dette er en «kabal» som må gå opp hver sommer. Første slåtten unnagjøres i juni og andre slåtten den siste uka før løpet. Takk til de som bidrar til at dette blir gjennomført hver sommer. Ellers hadde ikke Pinåsløpet kunnet bli arrangert.
Her er det som skal bli arenaen akkurat slått:

Og her er grasset pakka i rundballer og kjørt vekk. Klart for arena-rigging!

Siste uka før løpet skjer det veldig mye med rigging av arena, hele løypa blir slått med ryddesag igjen, skilting i hele løypa, kontakt med eliten, kontakt med forskjellige mediabedrifter, innkjøp av forskjellig slag, testing av utstyr, oppdatering av nettsida daglig, hele gården gjøres klar med bl.a. plenklipping, hekker klippes, hus og eiendom forøvrig klargjøres.

Så; natt til lørdag (løpsdag), er som regel det aller meste klart og Pinåsløpet kan starte!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s