Kart og kompass.

Mandag 11.juni ble den store kart&kompass-dagen for min del i vår. En glimrende måte å benytte en av mine feriedager!

Opp kl.05:30, og etter frokost og litt pakking av utstyr, gikk turen til Vindfjelltraktene og Nordgaardssetra. Overskyet vær og behaglige 10-12 grader gjorde det idèelt for aktivteter i skogen. Først var det å legge opp løypa med narreposter. Mellom Vindfjelltunet og setra la jeg ut 10 poster. 5 var offisielle (på kartet) og 5 var narreposter. Deretter bar det ut i skogen rundt setra for å legge ut 15 poster til postplukk.

Etter at alle poster var lagt ut, satte jeg kursen ned til Vindfjelltunet, for å ta i mot 5.klasse til «Skolesprinten» i orientering! Med buss kom 28 elever og 3 voksne, klare til å praktisere det de hadde lært om kart & kompass. De hadde altså fulgt mitt motto «tren på det du vil bli god på!» Elevene ble stilt opp i rekke to og to, og ble sendt ut i par med litt tid i mellom. De skulle kvittere på de riktige postene de hadde på kartet sitt og ikke la seg lure til å kvittere på narrepostene. Inne på setra satt Liv-Kristin med fasiten.

Alle fant veien, noen kvitterte på narreposter og noen ikke. 🙂 Så var det «friminutt» og mulighet for å spise litt niste og leke på setervollen.

Neste utfordring var postplukk. Rundt setra lå 15 poster med varierende vanskelighetsgrad. Elevene løp ut i forskjellig retning, og heldigvis kom alle tilbake etter hvert og hadde funnet litt forskjellig antall poster.

Så var «Skolesprinten» nesten over, og alle satte kursen nedover til Vindfjelltunet og den ventende bussen, som skulle frakte alle tilbake til skolen.

For meg var det å starte forbredelsene til treningsløp for o-laget senere på ettermiddagen/kvelden. 9 nye poster ble lagt ut med økt vansklighetsgrad, slik at det totalt var 24 poster ute. Litt regnbyger  frisket opp i skogen, men heldigvis klarnet det opp, slik at når deltakerne på treninga begynte å komme i 17-tida, var det flotte forhold.

Mange spennende veivalg ble gjennomført for å finne flest mulige poster.

I 20-21-tida satte jeg nesa hjemover etter en lang dag i skogen med fokus på kart og kompass. 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s